Продукти: (за 4 порции)
• 30 охлюва
• 2 връзки зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 50 г ориз
• 100 мл бяло вино
• 2 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно.
Отделно запържваме в разтопеното масло ситно нарязаната бяла част на лука. Наливаме 1/2 к.ч. вода, изчакваме да заври и сипваме ориза. Щом оризът набъбне, прибавяме охлювите и нарязаните пера на лука, наливаме виното, подправяме с черен пипер и сол на вкус и варим 20 мин на тих огън.
Прехвърляме кавърмата в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...