Продукти: (за 5 порции)
• 600-700 г тиквички
• 500 г раци
• 250 г гъби
• 2-3 червени пиперки
• 2-3 стръка пресен чесън
• 50 г сметана
• 150 г кашкавал
• 50 г доматено пюре
• 75 г краве масло
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на парчета с дължина 8 см. Обелваме ги и ги издълбаваме от едната страна.
Нарязваме чесъна на ситно, а гъбите - на тънки ивички. Сгорещяваме половината от маслото и в него задушаваме гъбите и лука. Настъргваме пиперките на ситно ренде и ги прибавяме към гъбите и лука. Щом зеленчуците омекнат, прибавяме раците.
В останалото масло задушаваме доматеното пюре, нарязаната на дребно вътрешност на тиквичките и копъра. Прибавяме към задушените продукти сметаната и сол на вкус.
Напълваме издълбаните тиквички с гъбите и раците. Изсипваме в подходяща тавичка сметановата смес, върху която подреждаме напълнените тиквички и ги задушаваме във фурна при умерена температура. Поръсваме готовото ястие с настърган кашкавал и запичаме 5-6 мин.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...