Кулинарни рецепти » Пушени скариди

 Пушени скариди

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г сурови и необелени кралски скариди
• 50 мл соев сос
• 50 мл сухо червено вино
• 4 скилидки чесън
• 1 корен джинджифил
• 1-2 листа киселец
• 20 г черен чай
• 2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Попарваме джинджифила, обелваме го и го нарязваме надлъжно на 6 парченца. Счукваме чесъна. Смесваме ги със соевия сос и нарязания на ситно киселец. Заливаме скаридите, покриваме съда и го оставяме 1 нощ в хладилника.

В малка метална купичка или плитко тиганче смесваме чаените листа и захарта. Наливаме много малко вода. След десетина минути слагаме решетката на метална скара на около 2.5 см над съда с чая, подреждаме половината от скаридите и ги опушваме на средно силна степен около 5 мин.

Повтаряме процедурата с останалите скариди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало