Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг миди
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме мидите в подходящ съд върху силен огън, за да се отворят, след което ги изваждаме от черупките и ги измиваме. Заливаме ги с подсолена вода, колкото да ги покрие и ги варим на умерен огън.
Запържваме ситно нарязания лук в разтопеното масло, прибавяме брашното и също леко го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. хладка вода и виното, посгъстяваме соса на огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Накрая прибавяме сварените и отцедени миди.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...