Кулинарни рецепти » Миди в бял сос

 Миди в бял сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг миди
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме мидите в подходящ съд върху силен огън, за да се отворят, след което ги изваждаме от черупките и ги измиваме. Заливаме ги с подсолена вода, колкото да ги покрие и ги варим на умерен огън.

Запържваме ситно нарязания лук в разтопеното масло, прибавяме брашното и също леко го позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. хладка вода и виното, посгъстяваме соса на огъня, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Накрая прибавяме сварените и отцедени миди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало