Продукти:
• 120 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 200 г брашно
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• 1 ванилия
• 30 г какао
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване
Разбиваме добре омекналото масло със захарта. Прибавяме жълтъка и пресятото със солта брашно. За-месваме тесто, което разделяме на две.
В едната част прибавяме какаото и премесваме. Правим двете теста на топки, които увиваме в намасле-на хартия и ги оставяме в хладилника за около половин час. Изваждаме ги от хладилника, оставяме ги да се поотпуснат и ги разточваме на две кори с дебелина 6-7 мм.
Светлата кора слагаме върху тъмната и след това ги навиваме на руло. Завива се в хартия и престоява около 1 час. След това го нарязваме на кръгчета с дебелина 5 мм.
Подреждаме бисквитите в намазнена тавичка и ги печем в загрята умерена фурна. Горещи ги намазваме с разбития белтък и ги наръсваме с кристалната захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...