Продукти:
• 120 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 200 г брашно
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• 1 ванилия
• 30 г какао
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване
Разбиваме добре омекналото масло със захарта. Прибавяме жълтъка и пресятото със солта брашно. За-месваме тесто, което разделяме на две.
В едната част прибавяме какаото и премесваме. Правим двете теста на топки, които увиваме в намасле-на хартия и ги оставяме в хладилника за около половин час. Изваждаме ги от хладилника, оставяме ги да се поотпуснат и ги разточваме на две кори с дебелина 6-7 мм.
Светлата кора слагаме върху тъмната и след това ги навиваме на руло. Завива се в хартия и престоява около 1 час. След това го нарязваме на кръгчета с дебелина 5 мм.
Подреждаме бисквитите в намазнена тавичка и ги печем в загрята умерена фурна. Горещи ги намазваме с разбития белтък и ги наръсваме с кристалната захар.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...