Продукти:
• 1 кг кисели ябълки
• 100 г пудра захар
• 2 ванилии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар за белтъците
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на филийки заливаме ги с 1 к.ч. вода и ги задушаваме на умерен огън. Когато омекнат, ги изваждаме и ги претриваме през цедка.
Прибавяме към полученото пюре пудрата захар и ванилията. Разбиваме сместа добре и я изсипваме в огнеупорен съд, като и даваме пирамидообразна форма.
Разбиваме на твърд сняг белтъците заедно със захарта. Покриваме с тях ябълковата пирамида и запичаме сладкиша в умерена фурна, докато глазурата леко порозовее.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...