Кулинарни рецепти » Унгарска супа

 Унгарска супа

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г телешко месо
• 2 големи картофа
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 люто чушле
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаното на хапки месо, посоляваме, поръсваме червения пипер и разбъркваме. Наливаме малко топла вода и задушаваме, докато омекне месото.

Прибавяме нарязаните картофи, наливаме 5 ч.ч. топла подсолена вода и варим супата на умерен огън, докато картофите омекнат.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обеления и настърган домат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало