Продукти: (за 4 порции)
• 300 г обезкостено телешко месо
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. отцеден стерилизиран грах
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в суха тенджера нарязаното на малки хапки месо. Загряваме го на умерен огън, докато побелее, наливаме олиото, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубченца моркови и целина и запържваме.
Наливаме 1 л гореща вода, посоляваме и варим на умерен огън, докато се сварят продуктите.
Пасираме отцедения грах, прибавяме го към чорбата и варим още 10 мин.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...