Кулинарни рецепти » Чорба от телешко месо с грах

 Чорба от телешко месо с грах

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г обезкостено телешко месо
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 1 ч.ч. отцеден стерилизиран грах
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме в суха тенджера нарязаното на малки хапки месо. Загряваме го на умерен огън, докато побелее, наливаме олиото, прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубченца моркови и целина и запържваме.

Наливаме 1 л гореща вода, посоляваме и варим на умерен огън, докато се сварят продуктите.

Пасираме отцедения грах, прибавяме го към чорбата и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало