Продукти:
• 7-8 с.л. майонеза
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме лука и го смесваме с киселото мляко, разбито с майонезата и счукания чесън. Прибавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко много добре.
Този сос е особено подходящ за ястия от пиле и за лозови сарми.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...