Продукти:
• 7-8 с.л. майонеза
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме лука и го смесваме с киселото мляко, разбито с майонезата и счукания чесън. Прибавяме сол и черен пипер на вкус и разбъркваме всичко много добре.
Този сос е особено подходящ за ястия от пиле и за лозови сарми.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...