Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. рибен бульон или зеленчукова отвара
• 3/4 пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 4 с.л. сметана
• сок от половин лимон
• настъргана лимонова кора
• 1 скилидка чесън
• индийско орехче, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре маслото с жълтъците и брашното, като прибавяме смлени индийско орехче и бахар и сол на вкус. Добавяме и сметаната, бульона, счукания чесън, настъргана лимонова кора и лимоновия сок.
Варим сместа на водна баня до сгъстяване, като переодично разбъркваме. Поднасяме готовия сос топъл към обезкостена и разделена на порции риба.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...