Продукти:
• 1 глава лук
• 1 ябълка
• 1 к.ч. бяло вино
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 1 к.ч. майонеза
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• 1/2 ч.л. горчица
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълката и лука и ги нарязваме на ситно. Заливаме ги с виното и варим под похлупак, докато омекнат. Прибавяме натрошените жълтъци и претриваме сместа през цедка.
Прибавяме майонезата и зеленчуковия бульон. Подправяме с горчицата, черния пипер, лимоновия сок и сол на вкус. Накрая поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...