Продукти:
• 1 опаковка майонеза
• 1 с.л. ситно настърган хрян
• 1 ябълка
• 2 с.л. кисело мляко
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълката, настъргваме я на ситно ренде и я смесваме с майонезата. Прибавяме настъргания хрян и киселото мляко, посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Така приготвената майонеза е подходящ сос за варена и топло пушена риба, за варено бяло месо и колбаси.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...