Продукти:
• 2 консерви белени домати
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намачкваме доматите с вилица и ги слагаме в голяма тенджера заедно със сока от консервите. Добавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, захарта и зехтина. Подправяме с черен пипер и сл на вкус и задушаваме 40 мин на много слаб огън.
После сипваме листните подправки и варим още 15 мин. Претриваме готовия сок през сито (пасираме с блендер) и го възвираме отново на огъня.
Това е универсален сос, подходящ за всякакъв вид паста.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...