Кулинарни рецепти » Доматен сос (суго ди помодори)

 Доматен сос (суго ди помодори)

Продукти:

• 2 консерви белени домати
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. захар
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан босилек
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намачкваме доматите с вилица и ги слагаме в голяма тенджера заедно със сока от консервите. Добавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, захарта и зехтина. Подправяме с черен пипер и сл на вкус и задушаваме 40 мин на много слаб огън.

После сипваме листните подправки и варим още 15 мин. Претриваме готовия сок през сито (пасираме с блендер) и го възвираме отново на огъня.

Това е универсален сос, подходящ за всякакъв вид паста.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало