Кулинарни рецепти » Задушени малки лукчета

 Задушени малки лукчета

Продукти:

• 400-500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 к.ч. бульон
• 1 к.ч. червено вино
• 1 лимон
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме арпаджика в дълбок съд, заливаме със сгорещената мазнина и пържим 2-3 мин, като внимателно разбъркваме.

Захлупваме с капак и задушаваме на тих огън като постепенно прибавяме бульона и виното. Като поомекне поръсваме с малко сол и лимонов сок. Задушаваме още 10 мин, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.

Поднасяме като гарнитура към тежки печени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало