Продукти:
• 2-3 малки глави целина
• 4-5 картофа
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината и картофите и ги нарязваме на тънки кръгчета.
В тенджера нареждаме ред картофи, ред целина, като всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Заливаме с олиото и 5-6 с.л. вода. Захлупваме и слагаме гарнитурата да се задушава на слаб огън, докато омекнат зеленчуците.
Поднасяме към печено и варено месо и към колбаси на скара.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...