Кулинарни рецепти » Риба по солунски

 Риба по солунски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от бяла риба
• 800 г картофи
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лимон
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 30 г краве масло
• 3 с.л. олио
• риган, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите 15 мин в подсолена вода. Изваждаме, обелваме ги и още топли ги нарязваме на филийки с дебелина около 1 см.

Нарязваме рибата на парченца, които омесваме със счукания чесън и ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус и поръсваме малко черен пипер и половината от изцедения лимонов сок.

С маслото намазваме обилно дъното и стените на пръстен съд. Нареждаме на дъното половината от картофите, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отгоре нареждаме рибата, покриваме с останалите картофи, които също посоляваме.

Заливаме ястието с олиото, виното и останалия лимонов сок. Поръсваме риган, захлупваме и печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало