Продукти: (за 6 порции)
• 1 агнешки /шилешки/ врат
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• сокът от 1 лимон
• червен и черен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
На силен котлон в подсолена вода сваряваме агнешкия врат. Обезкостяваме го и връщаме месото в прецедения бульон.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, поръсваме с червен пипер, разреждаме с малко бульон и изсипваме в тенджерата с месото. Варим 10 мин и прибавяме ориза. След още 10 мин поръсваме с джоджен и черен пипер и отстраняваме от огъня.
Щом супата поизстине, застройваме с разбитите яйца и лимоновия сок. /Вместо лимонов сок можем да използваме 1 ч.ч. кисело мляко./
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...