Продукти:
• 500 г овнешко или шилешко месо
• 1/2 ч. ч. ориз
• 2-3 домата
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1/2 ч. л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го сваряваме. Прибавяме олиото, ситно нарязания лук, ориза и червения пипер.
След 15 минути слагаме настърганите или ситно нарязани домати. Варим още 15 минути.
Разбиваме яйцата и на тънка струйка ги наливаме във врящия курбан, за да се пресекат. Посоляваме и поръсваме с магданоз и джоджен.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...