Продукти: (за 4 порции)
• 400 г зрял фасул
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. счукан сухар /или галета/
• 3 к.ч. настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула, отцеждаме го и претриваме през цедка. Посоляваме на вкус и разбъркваме с олиото.
Поръсваме дъното на обилно намаслена тавичка със счукан сухар /или галета/ и с 1 к.ч. настърган кашкавал. Изсипваме пюрето от фасула, поръсваме отгоре останалия кашкавал и печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...