Кулинарни рецепти » Кашкавал с кисели краставички в гювече

 Кашкавал с кисели краставички в гювече

Продукти:

• 350 г кашкавал
• 3-4 кисели краставички
• 5 яйца
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кашкавала на малки кубчета, овалваме го в брашното и го заливаме със сметаната.

Прибавяме ситно нарязаните краставички, подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и разпределяме сместа в 5 глинени гювечета.

Запичаме леко във фурната, чукваме във всяко гювече по едно яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът на яйцата. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан копър.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало