Продукти за тестото:
•	5 яйца
•	1 ч.ч. захар
•	3 с.л. вода
•	2 1/2 ч.ч. смлени бадеми
•	50 г какао
•	1 препълнена с.л. нескафе
•	3 с.л. нишесте /или брашно/
За пълнежа:
•	200 г конфитюр от ягоди
•	4 с.л. ром
За крема:
•	2 пакетчета краве масло
•	1 ч.ч. пудра захар
•	3 много пресни яйца
•	150 г шоколад
•	4 с.л. ром
За украса:
•	какао
•	захарни перлички
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме заедно със 100 г захар и водата. С останалата захар разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги съединяваме с белтъците. Смесваме какаото, нишестето и кафето и ги прибавяме към яйцата. Разбъркваме леко и изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка с диаметър около 22 см.  
Печем 45 мин в предварително загрята фурна при температура 160°С. Изваждаме готовия блат от тавичката и го оставяме върху решетка да изстине. После го изрязваме във формата на осемлъчева звезда. Разрязваме звездата хоризонтално на три части. 
Разбъркваме конфитюра с рома и го разстиламе между блатовете. Разбиваме размекнатото масло за крема. При непрекъснато бъркане прибавяме малко по малко захарта, след това яйцата и накрая разтопения шоколад и рома. 
Намазваме с половината от крема звездата отстрани. С помощта на кръгъл шприц шприцоваме останалия крем на лентички върху звездата. Накрая поръсваме отгоре с какао и украсяваме със захарни перлички.
              Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
              Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
              Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
              Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...