Кулинарни рецепти » Сладък търновски венец

 Сладък търновски венец

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч. ч. захар
• 6 с. л. олио
• 6 с. л. жълта лимонада
• 2 ч. ч. брашно
• половин пакетче бакпулвер
• 1 щипка сол

За сиропа:

• 1 ч. ч. захар
• 4 с. л. какао
• 1 ч. ч. вода
• 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата със захарта 15 минути. Прибавяме олиото и лимонадата, а накрая - брашното с бакпулвера и солта.

Изсипваме сместа във форма с дупка и печем в умерено гореща фурна. След като сладкишът изстине, заливаме с горещ сироп и поръсваме със смлени орехи или кокосови стърготини.

Автор: Пенка Петрова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало