Кулинарни рецепти » Суха лешникова торта

 Суха лешникова торта

Продукти:

• 240 г брашно
• 2 яйца
• 4 белтъка
• 120 г пудра захар
• 1/2 пакетче бакпулвер
• 100 г краве масло
• 120 г лешници
• 120 г шипков мармалад

Начин на приготвяне:

От брашното и маслото приготвяме ронливо тесто. Прибавяме захарта, бакпулвера и целите яйца. Омесваме. Разточваме кора, дебела около 4 см.

Слагаме разточената кора в тортена форма и печем в умерена фурна. След като изстине, намазваме с мармалад, а отгоре с разбитите белтъци, поръсваме със смлените лешници и печем до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало