Кулинарни рецепти » Торта с череши

 Торта с череши

Продукти:

• 700-800 г череши
• 1-2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1-2 щипки канела
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме около 10-15 мин полуразтопеното масло заедно със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата и бием още 5-10 мин. Накрая прибавяме толкова брашно, че да се получи умерено твърдо тесто. Половината тесто разточваме и слагаме в тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.

Изчистваме черешите, нареждаме ги върху тестото и поръсваме със счукания сухар, размесен с канелата. С останалото тесто правим решетка върху плодовете. Печем тортата в умерено силна фурна. Още топла я поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало