Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 2 яйца
• 100 г захар
• 350 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1/2 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. карамфил
• 1/2 ч.л. анасон
• 1/2 ч.л. настъргано индийско орехче
За крема:
• 500 мл прясно мляко
• 3 жълтъка
• 2 с.л. брашно
• 2 пакетчета ванилия
• 150 г захар
За гарниране:
• 500 г касис
• 100 г стафиди
• 1 1/2 к.ч. коняк
• 1-2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме касиса и стафидите, поръсваме ги със захарта и коняка и ги оставяме да престоят около 2 часа.Разбиваме до побеляване размекнатото масло заедно със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата. Слагаме подправките и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто, което разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка. Печем блата в умерена фурна.
Затопляме млякото за крема и прибавяме брашното, размито с малко студено мляко, захарта и разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато крема се посгъсти. Щом отстраним от огъня, прибавяме ванилията и разбъркваме.
Поръсваме готовия блат със сока, отделен от касиса и го намазваме с изстиналия крем. Отгоре украсяваме със стафидите и зрънцата касис. Оставяме тортата да престои 1-2 часа в хладилник, преди да я поднесем.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...