Кулинарни рецепти » Торта Трубадур

 Торта Трубадур

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао

За сиропа:

• 1 ч.ч. вода
• 2 с.л. кристална захар
• 1 с.л. розова вода

За крема:

• 150 г краве масло
• 2 ч..ч. смлени орехи
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 1 ч.л. розова вода

За поръсване:

• едро нарязани препечени бадеми или орехи
• настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме поотделно жълтъците и белтъците. Към гъстия белтъчен сняг при постоянно бъркане последователно сипваме лъжица по лъжица брашното, захарта, разбитите жълтъци и какаото. Разбиваме, докато получим еднородна смес. Изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.

Разбиваме на пяна маслото за крема със захарта. Прибавяме млякото, розовата вода и орехите. Ароматизираме с розова вода и разбиваме с миксер. Приготвяме и сиропа от водата, захарта и розовата вода.

Изваждаме изпечения блат, оставяме го да изстине и го разрязваме хоризонтално на три части. Поръсваме със сироп и мажем крем между частите. Намазваме тортата с крем отстрани и отгоре. Облепяме я с печените бадеми и поръсваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало