Продукти:
• 1 ч.ч. мед
• 1/4 ч.ч. захар
• 4 равни ч.ч.ч брашно
• 2 ч.л. сода
• 1/2 ч.л. канела
• 2 ч.ч. едро нарязани орехи
• лимонова кора
• 1 ч.л. мляно кафе
Начин на приготвяне:
Сваряваме кафето и го прецеждаме. Нагряваме бавно меда и го разреждаме с кафеената отвара. Прибавяме захарта, содата, орехите, брашното и другите продукти. Объркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...