Кулинарни рецепти » Конфитюр от джанки

 Конфитюр от джанки

Продукти:

• 3 кг джанки
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.л. лимонтузу
• 2 ванилии

За варната вода:

• на 5 л вода – 250 г гасена вар


Избираме здрави, узрели джанки, отстраняваме костилките и ги оставяме да киснат 1 час във варна вода.

Измиваме джанките много добре в няколко студени води и ги слагаме да се варят със захарта и 3 ч.ч. вода. Когато конфитюрът получи гъстотата на сладко, прибавяме содата бикарбонат, като бъркаме непрекъснато. Преди да свалим конфитюра от огъня, прибавяме лимонтузуто, а за аромат – ванилиите.

Още топъл наливаме конфитюра в сухи затоплени бурканчета. Съхраняваме го на сухо и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало