Кулинарни рецепти » Сладко от бели череши

 Сладко от бели череши

Продукти:

• 1 кг череши
• 800 г захар
• 1 каф.л. лимонена киселина
• 1 клонче индрише

Начин на приготвяне:

Почистваме черешите от костилките и ги слагаме в съда, в който ще ги варим. Поръсваме захарта, захлупваме и оставяме черешите да престоят 10-12 часа.

После наливаме 1 к.ч. вода и слагаме на огъня. Варим 20 мин след като сместа кипне, като периодично обираме пяната с решетеста лъжица. Сладкото е готово, когато капка от сиропа, капната върху наклонен порцеланов съд, не се разлива.

Прибавяме към готовото сладко лимонената киселина и индришето, разбъркваме и отстраняваме от огъня. Захлупваме съда и оставяме сладкото за 1 нощ, за да могат черешите да поемат течността и ароматите.

На другия ден разливаме в буркани и затваряме херметически.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало