Продукти:
• 2,5 кг кайсии
• 1 кг пудра захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистените от костилките кайсии нарязваме на четвъртинки или осминки, поръсваме ги със захарта и оставяме да престоят 24 часа. Варим ги 10 мин.
След около 3-4 часа продължаваме варенето до необходимата гъстота. Накрая добавяме лимонената киселина.
Насипваме конфитюра топъл в сухи буркани, които затваряме и обръщаме с дъното нагоре.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...