Кулинарни рецепти » Конфитюр от кайсии /икономичен/

 Конфитюр от кайсии /икономичен/

Продукти:

• 2,5 кг кайсии
• 1 кг пудра захар
• 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Изчистените от костилките кайсии нарязваме на четвъртинки или осминки, поръсваме ги със захарта и оставяме да престоят 24 часа. Варим ги 10 мин.

След около 3-4 часа продължаваме варенето до необходимата гъстота. Накрая добавяме лимонената киселина.

Насипваме конфитюра топъл в сухи буркани, които затваряме и обръщаме с дъното нагоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало