Кулинарни рецепти » Доматена кремсупа

 Доматена кремсупа
/Англия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г добре узрели домати
• 60 г краве масло
• 1 парченце кожа от сланина
• 1 малък морков
• 1 малка глава лук
• 1 парче целина
• 3 ч.ч. бульон
• 2 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. захар
• 150 г сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В половината от маслото изпържваме сланинената кожа. Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови и целина. Запържваме. Прибавяме обелените и нарязани домати и също ги запържваме. Наливаме бульона и варим 30 мин на тих огън.

Пасираме супата и отново я кипваме на огъня. Прибавяме нишестето, разбито със сметаната и варим 3-4 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме парченце масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало