Кулинарни рецепти » Меринги

 Меринги

Продукти:

• 600 г козуначено тесто
• 300 мл вода
• 300 г захар
• няколко капки ромова или конячена есенция
• разредено пелте или бита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

Втасалото козуначено тесто слагаме в малки намаслени и набрашнени къдрави формички и печем в предварително загрята и силна фурна около 1 час.

Оставяме сладкишчетата да изстинат и ги топим в сварения умерено гъст сироп. Напоените меринги разрязваме напречно и пълним с пелтето или разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало