Продукти:
• 130 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г захар
• 4 яйца
• 1 ванилия
• олио за пържене
За сиропа:
• 250 г захар
• 250 мл вода
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 250 мл вода, към която сме прибавили маслото и захарта. Веднага и наведнъж изсипваме брашното. Прибавяме ванилията и бъркаме интензивно в една посока, докато получим гладко тесто.
Щом тестото започне да се отделя от съда, сваляме от огъня. Изчакваме тестото да се поохлади и прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме интензивно по 5-6 мин след всяко яйце.
В дълбок съд сгорещяваме олиото. С лъжица вземаме от тестото и пускаме в олиото. Изпържваме еклерите до златисто и ги оставяме да се охладят.
През това време загряваме на огъня водата за сиропа заедно със захарта. Варим 3-4 мин и заливаме с горещия сироп изстиналите еклери.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...