Кулинарни рецепти » Сиропирани еклери

 Сиропирани еклери

Продукти:

• 130 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г захар
• 4 яйца
• 1 ванилия
• олио за пържене

За сиропа:

• 250 г захар
• 250 мл вода

Начин на приготвяне:

Кипваме на огъня 250 мл вода, към която сме прибавили маслото и захарта. Веднага и наведнъж изсипваме брашното. Прибавяме ванилията и бъркаме интензивно в една посока, докато получим гладко тесто.

Щом тестото започне да се отделя от съда, сваляме от огъня. Изчакваме тестото да се поохлади и прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме интензивно по 5-6 мин след всяко яйце.

В дълбок съд сгорещяваме олиото. С лъжица вземаме от тестото и пускаме в олиото. Изпържваме еклерите до златисто и ги оставяме да се охладят.

През това време загряваме на огъня водата за сиропа заедно със захарта. Варим 3-4 мин и заливаме с горещия сироп изстиналите еклери.

Автор: Росица Добрева

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало