Продукти: (за 4 порции)
• 500 г месо от калмари
• 1 малка краставица
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 с.л. царевично нишесте
• 1-2 с.л. бяло вино
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме калмарите на малки ивички и ги попарваме в кипяща подсолена вода. Отцеждаме и ги сипваме в сгорещеното олио.
Пържим 1-2 мин и прибавяме ситно нарязания чесън, лука, нарязан на филийки, нарязаната на кубчета краставица, виното, нишестето, размито с малко вода, и бульона. Посоляваме, разбъркваме и задушаваме, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме готовото ястие с наситнен магданоз и поднасяме веднага.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...