Кулинарни рецепти » Сицилиански октопод

 Сицилиански октопод

Продукти:

• 1 кг октопод
• 3 домата
• 3 с.л. кетчуп
• 1 ч.л. захар
• 1 глава червен лук
• 2 скилидки чесън
• 10 зелени маслини
• 2 с.л. зехтин
• 2 стръкчета розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пущаме октопода във вряща подсолена вода и варим 30 мин. После го изплакваме със студена вода, отцеждаме и го нарязваме на хапки.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещения зехтин. Щом поомекне, прибавяме скълцания чесън и разбъркваме. Поръсваме захарта и отново разбъркваме. Сипваме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме.

Накрая прибавяме кетчупа и подправяме с розмарина, черния пипер и солта. Слагаме октопода в тази смес, добавяме разполовените маслини. Оставяме ястието да къкри десетина минути на тих огън и го поднасяме топло.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало