Кулинарни рецепти » Калмари, пълнени със сирене

 Калмари, пълнени със сирене

Продукти:

• 4 калмара (по 150 г)
• 400 г сирене
• 2 домата
• 2 чушки
• 1 ч.л. риган

Начин на приготвяне:

Изчистваме калмалите, запичаме ги на скарата и ги посоляваме.

Останалите продукти нарязваме на дребно, размесваме добре и със сместа пълним калмарите. Връщаме отново на скара и допичаме.

Поднасяме готовите калмари нарязани на филийки и заляти със смес от лимонов сок и зехтин.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало