Кулинарни рецепти » Риба с рак и ананас

 Риба с рак и ананас

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от морска риба
• 100 г консервирано месо от раци
• 100 мл сок от ананас
• 1 пресен ананас
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. къри
• 100 мл рибен бульон
• 100 мл течна сметана
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ананаса и го разрязваме на 8 резена, които нарязваме на тънки филийки. Пускаме ги в сгорещеното олио и леко ги запържваме. Поръсваме с кърито и задушаваме 5-6 мин на слаб огън. След това наливаме рибния бульон и сметаната и варим още 5 мин на слаб огън.

Отделно заливаме рибното филе с ананасовия сок и го оставяме да кисне 10-15 мин. После го отцеждаме, нарязваме го на малки парченца и поръсваме с черен пипер и сол.

Размиваме нишестето в ананасовия сок, останал от рибата, и го сипваме в бульона с ананаса. Възвираме така приготвения сос на огъня и пускаме в него рибата и нарязаното рачешко месо. Захлупваме и задушаваме 5-6 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало