Кулинарни рецепти » Риба тон по ориенталски

 Риба тон по ориенталски

Продукти:

• 1,2 кг риба тон или друга по-мазна риба
• 2 моркова
• 1 стрък целина
• 2 глави лук
• 1 к. ч. грах от консерва
• 2 домата
• къри, шафран или куркума
• 10 филета аншоа
• 1 лимон
• мащерка
• дафинов лист
• бяло вино
• олио
• сол
• червен пипер
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Разрязваме рибата и я напълваме с рибките аншоа. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и дафинов лист и заливаме с бялото вино. Оставяме да постои така около 1 час.

Отделно нарязваме морковите, целината и лука и ги задушаваме в малко олио. Прибавяме ситно нарязаните домати и граха. Поръсваме с къри и шафран.

Отцеждаме рибата след като е престояла в маринатата и я запържваме от двете страни в 2-3 с. л. олио. Прибавяме я към зеленчуците заедно с маринатата и оставяме да се задушава на тих огън около 30 минути.

Преди сервиране заливаме с лимонов сок.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало