Кулинарни рецепти » Тетевенска манджа

 Тетевенска манджа

Продукти:

• 300 г дребна речна риба
• 2 зрели домата
• 10 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязаните домати, заливаме ги с вода и посоляваме. След като заври, пускаме дребно нарязаната люта чушка и почистената, измита и перепечена на жар риба.

Варим не повече от 20 мин и подправяме ястието със ситно нарязания магданоз и счукания чесън.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало