Продукти: (за 4 порции)
• 400 г прясно зеле
• 400 г обелена и почистена тиква
• 3-4 с.л. царевично олио
• 1 щипка захар, магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивички, а тиквата настъргваме на едро ренде. Прибавяме зелето, поръсваме олиото и подправяме със захарта и малко сол. Разбъркваме и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...