Кулинарни рецепти » Треска в зелеви листа

 Треска в зелеви листа

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г филе от треска
• 8 големи листа от прясно зеле
• 1 с.л. суха мента
• черен пипер, сол

За соса:

• 3 скилидки чесън
• половин лимон
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. течна сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зелевите листа от жилите, попарваме ги във вряща вода и отцеждаме.

Нарязваме рибеното филе на 8 парчета и поръсваме с мента, черен пипер и сол. Увиваме всяко парче първо в зелев лист, а след това – в алуминиево фолио. Нареждаме пакетчетата в тавичка, наливаме малко топла вода и печем в умерено загрята фурна.

Смесваме счукания чесън с жълтъците сметаната и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол. Загряваме 10 мин на много слаб огън, като разбиваме непрекъснато, докато получим гладък крем.

Сармите и соса поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало