Кулинарни рецепти » Филе от сьомга със зелен сос

 Филе от сьомга със зелен сос

Продукти:

• 100 г ориз (по възможност кафяв)
• 350 г филе от сьомга
• 3 връзки пресен лук
• 200 г заквасена сметана
• 150 мл рибен бульон
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода. Измиваме филето със студена вода, подсушаваме и го поръсваме със сока от половин лимон.

Кипваме рибения бульон и в него варим около 8 минути филето, изваждаме и го оставяме на топло.

Разбитата сметана изливаме в бульона и оставяме да ври на лек огън до намаляване на обема до 2/3. Подправяме със сол, пипер и лимонов сок.

Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към соса. В чиния сипваме ориз, върху него слагаме филе и поливаме със зелен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало