Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета от морска риба по 150 г
• 1 малка глава броколи
• 1 стрък целина
• 1 морков
• 1 червена пиперка
• 4 с.л. бяло вино
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 стрък зелен лук
• 8-10 зърна черен пипер
• сол
За соса:
• 4 с.л. зехтин
• 3 с.л. бяло вино
• 1 с.л. оцет
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. смлян кориандър
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Смесваме виното с лимоновия сок, черния пипер и ситно нарязания лук. Наливаме 1 к.ч. вода и посоляваме. Кипваме сместа и намаляваме огъня. Слагаме рибата и я задушаваме 3-4 мин. Обръщаме я и задушаваме още 3-4 мин.
Изваждаме рибните порции да се отцеждат, а в отварата сипваме нарязаните на кубчета зеленчуци. Доливаме, ако е необходимо, малко гореща подсолена вода и задушаваме, докато омекнат. Прехвърляме зеленчуците в голяма чиния за сервиране и нареждаме рибата отгоре.
Приготвяме соса като разбиваме виното с оцета. Прибавяме останалите съставки и затопляме на огъня, без да кипваме. Заливаме ястието с приготвения сос и поднасяме.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...