Кулинарни рецепти » Пиле в яйце по японски

 Пиле в яйце по японски

Продукти: (за 3-4 порции)

• половин по-едро пиле
• 2 с.л. олио или масло
• 1 главичка лук
• 1 шепа наситнени манатарки или печурки
• 100 г млечен грах от консерва
• 1 с.л. соев сос
• 1 ч.л. захар
• 3-4 яйца
• 3 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето, махаме му кожата и от нея и костите с малко вода сваряваме бульон, който трябва да е около 250 мл. Посоляваме.

Нарязваме суровото месо на ивички и ги поизпържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме наситнения лук, граха и гъбите, пържим още 3-4 мин и наливаме соевия сос. Подправяме със сол и захар и задушаваме под капак, докато месото омекне. Малко преди да го свалим от котлона наливаме виното.

Разбиваме яйцата и с бъркане ги прибавяме в изстиналия бульон.

Приготвяме огнеупорни купички, разпределяме месната смес в тях и отгоре заливаме с разбитите яйца и бульон. Слагаме купичките в тава с вода и ги печем на водна баня в умерена фурна, докато хванат златиста коричка.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало