Кулинарни рецепти » Пиле в яйце по японски

 Пиле в яйце по японски

Продукти: (за 3-4 порции)

• половин по-едро пиле
• 2 с.л. олио или масло
• 1 главичка лук
• 1 шепа наситнени манатарки или печурки
• 100 г млечен грах от консерва
• 1 с.л. соев сос
• 1 ч.л. захар
• 3-4 яйца
• 3 с.л. десертно бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето, махаме му кожата и от нея и костите с малко вода сваряваме бульон, който трябва да е около 250 мл. Посоляваме.

Нарязваме суровото месо на ивички и ги поизпържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме наситнения лук, граха и гъбите, пържим още 3-4 мин и наливаме соевия сос. Подправяме със сол и захар и задушаваме под капак, докато месото омекне. Малко преди да го свалим от котлона наливаме виното.

Разбиваме яйцата и с бъркане ги прибавяме в изстиналия бульон.

Приготвяме огнеупорни купички, разпределяме месната смес в тях и отгоре заливаме с разбитите яйца и бульон. Слагаме купичките в тава с вода и ги печем на водна баня в умерена фурна, докато хванат златиста коричка.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало