Продукти:
• 1 пиле (около 1.300 кг)
• 200 г ориз
• 100 г краве масло
• 150 г пресни гъби
• 100 г кашкавал
• 10 г брашно
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме, като малко преди да е готово, добавяме почистените и нарязани гъби. Отливаме 3 ч.ч. от бульона и сваряваме в него ориза.
В огнеупорен съд правим канапе от ориза, върху него слагаме пилешкото месо с гъбите, а отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.
Приготвяме сос от маслото, брашното, останалия пилешки бульон, сол и черен пипер на вкус и го наливаме около ориза. Печем в умерена фурна, докато кашкавалът стане златист.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...