Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме и ги намазваме с половината от разтопеното масло. Слагаме порциите в тавичка, наливаме 1 пръст топла вода и печем в умерена фурна.
Запържваме брашното в останалото масло. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме горчицата и оцета, захлупваме и варим, докато сосът се сгъсти. Заливаме опеченото пиле със соса и го държим още 30 мин в изключена фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...