Кулинарни рецепти » Розички Сирун

 Розички Сирун

Продукти:

• 4 яйца
• 2-2 1/2 ч.ч. брашно
• пудра захар за ръсене
• 1 малко бурканче сладко (череши или вишни) за украса
• 2-3 белтъка за слепване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Омесваме яйцата и брашното. Разточваме кора, дебела колкото гърба на ножа. С чашка режем кръгчета, които цепваме с нож на 5 места без да нарушаваме средата. След това слепваме по три кръгчета по средата с белтък, като се стремим да разминаваме цепките.

Така получените сладки пържим в нагорещена мазнина до златисто (при пърженето в много мазнина, така че да плуват, сладките цъфват като розички). След това ги нареждаме на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

По средата на всяка розичка слагаме по един плод от сладкото и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало