Продукти: 
•	1 пакетче краве масло
•	2 яйца
•	120 г пудра захар
•	1 ванилия
•	250 г брашно
•	150 г кристална захар
•	150 г смлени орехови ядки
•	отцедени плодчета от сладко /ягоди или вишни/
•	пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размекваме маслото и го разбиваме с пудрата захар до побеляване. Отделяме жълтъците от белтъците и ги прибавяме един по един към маслото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм. С малка стъклена чаша изрязваме от кората кръгчета. 
Разбиваме на сняг белтъците с кристалната захар. Прибавяме смлените орехи като внимателно разбъркваме. С шприц или лъжичка слагаме по малко от тази смес върху тестените кръгчета. Най-отгоре слагаме плодче от сладко. 
Нареждаме кръгчетата в намаслена тавичка и печем в умерена фурна, докато станат бледорозови. Поръсваме готовите шапчици с пудра захар.
              Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
              Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
              Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
              Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...