Продукти:
• 3 к.ч. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1 с.л. сметана
За плънката:
• 1 к.ч. смлени фъстъци
• 1 к.ч. стафиди
• 1 белтък
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 жълтък
• 1 1/2 к.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от брашното, разтопеното масло, захарта, разбитото яйце и сметаната. Оставяме го да престои на хладно около половин час, след което го разточваме на кора с дебелина 5 мм. С чаша изрязваме от кората кръгчета с диаметър 6-7 см.
Приготвяме плънка от смлените фъстъци, стафидите, белтъка и 1 с.л. лимонов сок. Разпределяме плънката върху кръгчетата и след това ги сгъваме на две. Внимателно ги издължаваме, за да заприличат на месечинки и ги намазваме отгоре с жълтъка.
Печем сладките десетина минути в предварително загрята силна фурна. Разбъркваме пудрата захар с 2 с.л. лимонов сок и с помощта на щприц украсяваме месечинките с тази смес.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...