Кулинарни рецепти » Свинско по корейски

 Свинско по корейски

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 2 дафинови листа
• 5 с.л. соев сос
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското на хапки като за шишчета. Поръсваме отгоре ситно нарязания лук, прибавяме дафиновите листа, подправяме със захар, черен пипер и сол и заливаме със соевия сос и зехтина.

Разбъркваме и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало