Кулинарни рецепти » Свинско по корейски

 Свинско по корейски

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 2 дафинови листа
• 5 с.л. соев сос
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското на хапки като за шишчета. Поръсваме отгоре ситно нарязания лук, прибавяме дафиновите листа, подправяме със захар, черен пипер и сол и заливаме със соевия сос и зехтина.

Разбъркваме и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало