Кулинарни рецепти » Свинско по корейски

 Свинско по корейски

Продукти:

• 500 г свинско месо
• 1 глава лук
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 2 дафинови листа
• 5 с.л. соев сос
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското на хапки като за шишчета. Поръсваме отгоре ситно нарязания лук, прибавяме дафиновите листа, подправяме със захар, черен пипер и сол и заливаме със соевия сос и зехтина.

Разбъркваме и печем в предварително загрята умерена фурна.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало